Завантаження ...

На Сумщині проходить обласний молодіжний форум «-1435+»

На Сумщині проходить обласний молодіжний форум «-1435+» фото

Назва форуму символічна, адже офіційний вік молоді в Україні – від 14 до 35 років. Форум триватиме 20-22 жовтня в обласному центрі за участю представників громад, молодіжних центрів, молодіжних рад та громадянських організацій, що здійснюють діяльність у сфері молодіжної політики

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький у вітальному слові наголосив, що питання реалізації державної молодіжної політики дедалі більше набуває своєї актуальності. 2021 рік став проривом, адже Указом Президента України Володимира Зеленського затверджено Національну молодіжну стратегію на період до 2030 року. Також було прийнято Закон України «Про основні засади молодіжної політики» та затверджено Державну цільову програму «Молодь України» на 2021-2025 роки.

«Сумщина активно впроваджує та підтримує позитивні молодіжні ініціативи. Підтвердженням цього є уже багаторічний досвід проведення обласних конкурсів проектів, підтримка заходів в громадах області, – сказав Дмитро Живицький. – Сьогодні активна молодь має безліч можливостей, користуватися міжнародними програмами та грантами, навчатися, розвиватися та реалізовувати свій потенціал. Долучатися до формування ефективної молодіжної політики та використовувати міжнародний досвід».

Голова облдержадміністрації вручив активним діячам у сфері молодіжної політики області подяки Міністерства молоді та спорту України та грамоти голови Сумської облдержадміністрації.

У свою чергу, начальник обласного управління молоді і спорту Євген Походня подякував молоді нашої області: «Ваша активність, відповідальність, дієвість та бажання змін дозволяють формувати ефективну молодіжну політику нашої області та рухатися вперед».

Програмою форуму передбачено панельні дискусії, круглі-столи, та ярмарок-презентація громад.

На учасників чекають нагородження переможців обласного конкурсу відео-робіт в рамках проекту «З ДН UA», перегляд вистави від родинного театру Нянькіни «Пара_Ной_Я», підведення підсумків реалізації молодіжної політики в області, відзначення кращих молодіжних практик, проектів та громад.

Усі ці заходи допоможуть підвищити рівень компетентності фахівців по роботі з молоддю та посилити розвиток молодіжної політики, особливо в громадах області.

Довідково. Завдяки активній підтримці та розвитку молодіжної політики в області вдалося залучати до співпраці міжнародні грантові програми. Так, у поточному році Сумська область стала партнером в реалізації двох міжнародних проектів, а саме: програма «Активні громадяни» Британської ради в Україні в рамках якої підтримано 8 молодіжних проектів на загальну суму 580 тис. гривень, та програма MATRA Королівства Нідерландів, в рамках якого у поточному році в трьох громадах відбувається навчальна програма для громадських активісті та проведено конкурси міні-грантів на загальну суму 240 тис. гривень. За аналогічним принципом у наступному році до проекту буде залучено ще три громади області. Щороку на Сумщині проводяться заходи Всеукраїнського рівня за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Також, сьогодні вивчається питання щодо запровадження в Сумській області практики шкільного соціального підприємництва та шкільного громадського бюджету у партнерстві з проектом Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: