Завантаження ...

У Сумах намагаються врятувати лебедя

У Сумах намагаються врятувати лебедя фото

На оз. Чеха один з лебедів відмовився летіти на південь. Про це пише на своїй сторінці в ФБ сумчанка Олена Ільїнська. Знайти тепле містечко птах самостійно, звичайно не може. А залишитися на озері - це означає погодитись на холодну смерть.

На станції юннатів (на Харківській) погоджуються прийняти лебедя до себе - правда, з умовою, що його туди привезуть. І ось це виявилося справжньою проблемою. Правда, лебідь - ручний, близько підходить до людей і їсть майже з рук; однак транспортувати його на станцію немає бажаючих. Ситуацію могли б вирішити рятувальники - адже вони не раз рятували тварин (і лебедів в тому числі). Однак тоді ці самі тварини виявлялися в явній смертельної ситуації. Так, співробітники ГСЧС відповіли, що могли б допомогти, якби лебідь, наприклад, заплутався в тенетах. Втім, якраз їх зрозуміти можна - адже рятувальники існують явно не для того, щоб просто перевозити тварин з одного місця на інше.

У коментарях думки, як завжди. розділилися. Хтось заявив, що потрібно було просити про допомогу на місці, а не кидати клич в соцмережі. Також виявилося, що на Веретенівці також живуть кілька лебедів, які не відлітають на зиму. Якщо ті птахи живуть у кого-то з сумчан, цього красеня можна визначити і туди. Однак бажаючих транспортувати птицю, на жаль, поки не знайшлося.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: