Завантаження ...

Першочергові потреби на боротьбу з COVID-19 визначені у Сумах

Першочергові потреби на боротьбу з COVID-19 визначені у Сумах фото

Начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко, у зв’язку з різким ускладненням епідеміологічної ситуації, провела нараду з директорами комунальних некомерційних закладів міста, які надають амбулаторну та стаціонарну допомогу хворим на СOVID-19.

На зустрічі відпрацювали порядок взаємодії закладів, визначили першочергові потреби у обладнанні для забезпечення дихальної функції та функції моніторингу. За результатами обговорення підготовлена службова записка міському голові Олександрові Лисенку про внесення змін до бюджету, якими передбачатиметься закупівля додаткових апаратів ШВЛ та СІПАП.

Також учасники наради розглянули питання відкриття додаткових 15 ліжко-місць у КНП «Клінічна лікарня № 5», 20 – у КНП «Клінічна лікарня № 4». Подана заявка на розгортання 50 ліжок у КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Керівники закладів охорони здоров’я звернули увагу на те, що серед госпіталізованих 98% були нещеплені, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини. Медики наголосили на тому, що найперше, що має зробити кожен, щоб допомогти системі охорони здоров'я подолати чергову хвилю, — прийти до пункту щеплення та вакцинуватися.

За даними управління охорони здоров’я, на сьогодні коронавірусну хворобу вже виявлено у 15,8% жителів міста – це 41080 осіб із позитивним ПЛР- дослідженням. Серед них 95,1% (39050 осіб) – дорослі та 4,9% (2030) – діти. Зареєстровано 599 летальних випадків (1,5% від недужих).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: