Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 18 жовтня 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 18 жовтня 2021 фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах минулого тижня тривали перевірки працюючих об’єктів на дотримання чинних карантинних вимог.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 8 по 12 жовтня мобільними групами було проведено перевірку 91 працюючого об’єкту, що здійснює господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

За грубе порушення карантинних норм працівниками поліції та мобільними патрулями були складено п'ять протоколів за статтею 44-3 КУпАП, і три протоколи по статтею 42 КУпАП.

Окрім цього, задля посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо виконання протиепідемічних норм, на території громади здійснювали чергування 34 військовослужбовця військової частини 3051 Національної гвардії України, що дало змогу створити десять мобільних груп.

За результатами перевірок об'єктів торгівлі та закладів громадського харчування, повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький, працівниками Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, було складено три проколи за статтею 42 КУпАП. Також проводилась роз'яснювальна робота з суб'єктами господарювання щодо необхідності щеплення проти COVID-19.

Начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО сказав, що за період з 11 по 13 жовтня членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту проведено контрольну перевірку дотримання вимог карантинних обмежень на базі ПП «Запорожець». Перевізнику надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів у захисних масках і проведення дезінфекції робочої зони водіїв не рідше трьох разів на день.

Також минулого тижня, працівниками відділу проводиться щоденний моніторинг виходу автобусів на маршрути міста. 12 жовтня перевірено санітарний стан салонів автобусів на маршрутах № 13, 10, 3, 18, 55. Загалом перевірено 52 автомобілі. За порушення завантаженості салону міського пасажирського транспорту працівниками поліції складено один адміністративний протокол.

Сергій Яковенко також зауважив, що відсьогодні працівники відділу розпочнуть планові вечірні перевірки руху міського пасажирського транспорту, аби ті курсували без відхилень від графіків.

За інформацією заступника  начальника Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області за минулий тиждень спеціалістами управління щоденно проводилась робота за дотриманням карантинних обмежень на ринках міста. За цей час складено дев'ять адміністративних протоколів (сім за статтею 42 КУпАП і два за статтею 44-3 КУпАП). Наразі спільно із спеціалістами управління Держпродспоживслужби контролюють дотримання вимог законодавства на ринках Сум і працівники поліції.

Міський голова своєю чергою звернув увагу працівників правоохоронних органів та структурних підрозділів, які входять до складу мобільних груп, на необхідність посилення роботи з контролю за дотриманням протиепідемічних норм на території громади: «Епідемічна ситуація у місті, так само як і в країні з кожним днем погіршується, і знову від вас залежить те, як ми будемо працювати по підтримці порядку і додержанні карантинних заходів. Тому я ще раз до вас звертаюсь, щоб як завжди дисципліновано слідкували за ситуацією в місті».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: