Завантаження ...

СумДУ зустрічав колег з міста Дніпра

СумДУ зустрічав колег з міста Дніпра фото

12 жовтня Сумський державний університет відвідала делегація з Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), у складі ректора Костянтина Сухого та першого проректора Олександра Зайчука.

Від СумДУ гостей зустрічали ректор Василь Карпуша, почесний ректор, голова вченої ради Анатолій Васильєв, перший проректор Сергій Лєонов, проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус і начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кариченко.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом із питань формування контингенту студентів, забезпечення якості освіти, наукової діяльності, міжнародної роботи, публікаційної активності, а також обговорили можливі напрямки співпраці.

Про складові успішності СумДУ й шляхи розвитку гостям розповів Анатолій Васильєв. Він звернув увагу на представлення університету в престижних міжнародних рейтингах, системі заохочення працівників, розвитку наукової діяльності та бізнес-процесах.

«Створити виш високого рівня неможливо одним розчерком пера або вкладанням коштів, перш за все, необхідно створити умови, щоб запустити подальші процеси. Наша ж успішність обумовлена двома важливими складовими: чітко визначеною стратегією та мультидисциплінарністю», - зазначив почесний ректор СумДУ. 

У ході візиту керівники Українського державного хіміко-технологічного університету ознайомилися із навчально-науковою базою СумДУ, можливостями бібліотеки, лабораторією віртуальної та доповненої реальності, онлайн та відео-студією, навчальними аудиторіями та Центром олімпійської підготовки з пляжного волейболу. 

«СумДУ – це диво стрімкого розвитку регіонального закладу вищої освіти. Ми сподіваємося, що сьогодні закладемо міцне підґрунтя для плідної співпраці», – зазначив ректор УДХТУ Костянтин СУХИЙ.

«Ми відкриті для співробітництва з новими партнерами, тож, будемо докладати спільних зусиль, аби наші університети поєднала не лише спільна робота, але й міцна дружба», – підсумував ректор СумДУ Василь Карпуша.

Перспективи подальших взаємин між ЗВО ректори СумДУ та УДХТУ за результатами зустрічі завізували підписанням угоди про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: