Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 2 застарілих боєприпаси, ще 29 виявлено

На Сумщині упродовж доби знешкоджено 2 застарілих боєприпаси, ще 29 виявлено фото

7 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї авіаційної бомби ФАБ-100 та однієї 50-мм мінометної міни. Небезпечні предмети раніше були виявлені у Сумському районі та на території Буринської ОТГ.

Боєприпаси часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, під час додаткового обстеження території в с. Перекопівка, Роменського району, піротехніки ДСНС виявили двадцять сім 50-мм мінометних мін, один 76-мм артснаряд та один вибухник. «Відголоски» минулих війн знаходилися в лісі на відстані до 250 м від житлових будинків.

На місці виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: