Завантаження ...

Стадіон “Ювілейний” у Сумах залишається під арештом

Стадіон “Ювілейний” у Сумах залишається під арештом фото

Сумський стадіон “Ювілейний” надалі лишається під арештом. Рішення про це ухвалив Сумський апеляційний суд 6 жовтня.

Стадіон арештували як речовий доказ в іншій справі, де судять державного виконавця. На думку прокуратури, він задешево оцінив об’єкт і продав його наприкінці 2020 року, пише Суспільне.

“Корпоративні права і стадіон, які належать певній юридичній особі, є об’єктом кримінального правопорушення. Тобто в результаті дій державного виконавця були виставлені на торги корпоративні права, які без цього стадіону не коштують жодної копійки. Тому наявність цього стадіону і формує вартість корпоративних прав. Тому на моє глибоке переконання це і є об’єктом кримінального правопорушення”, – зазначає прокурор Андрій Шерстюк.

За словами Юрія Ломаки – представника підприємства, яке придбало на торгах стадіон, об’єкт потребує реконструкції, яку неможливо проводити через суди.

“Я вважаю що цей стадіон взагалі не містить ознак, які притаманні речовим доказам. У нас події, які досліджуються по обвинуваченням – це 2019 і 2020 роки. Слідчий, взагалі, просив зробити все, щоб власник не зміг вносити суттєві зміни в конструкцію стадіону, в ходові його частини та зменшення вартості здійснювати. Але він постійно потребує, якихось змін. Ніхто його розтаскувати не збирається. Ми ж його не на брухт купували або на цеглу розібрати. Його необхідно реконструювати. Поле робити. Туди потрібно тільки на поле 2 млн доларів, щоб його зробити. Ці кошти не вкладаються зараз, тому що йдуть суди”, – говорить представник ТОВ «Північ Агро Сервіс» Юрій Ломака.

Що відомо

“Сумиспортінвест” придбав стадіон на аукціоні у 2011 році. 99,98% товариства належали сумському “Науково-виробничому об’єднанню”, власником якого є Володимир Лук’яненко-молодший.

Стадіон “Ювілейний” продали з молотка за 8 млн 120 тисяч гривень у грудні 2020. Новим власником стала агрофірма з Білопільщини “Північ Агро Сервіс”. Раніше 99,98% акцій належали АТ “Сумське НВО”, власником якого також є Володимир Лук’яненко-молодший.

У січні 2021 року новий власник стадіону “Ювілейний” оплатив борг попереднього власника. Гроші від продажу “Ювілейного” у січні 2021 року надійшли на рахунок виконавчої служби. Цими грошима мали погасити борги перед працівниками підприємства. На момент продажу стадіону обсяг боргу був понад 250 млн грн. 7 мільйонів спрямували на виплату боргів колишнім машинобудівникам.

На початку вересня цього року заступнику начальника управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Сумській області повідомили про підозру. За версією слідства, державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення оцінки майна, а самостійно визначив його вартість не за ринковими цінами.

За версією прокуратури, ринкова вартість стадіону становить 395 млн грн, тож дії держвиконавця слідство кваліфікувало як завдання збитків – 385 млн грн – минулому власнику АТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання”.

14 вересня на приміщення сумського стадіону “Ювілейний” наклали арешт.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: