Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу виявлено 33 боєприпаси часів минулих війн, ще 28 знешкоджено

На Сумщині за минулу добу виявлено 33 боєприпаси часів минулих війн, ще 28 знешкоджено фото

5 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двадцяти шести 50 – мм мінометних мін, одного 45 – мм артилерійського снаряду та однієї протитанкової міни ТМ – 62.

Боєприпаси раніше були виявлені в лісі на відстані 200 м від житлових будинків та на відстані 50 м від автодороги «Ромни – Київ»  поблизу с. Перекопівка Роменського району. Небезпечні предмети часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення «відголосків» часів минулих війн в с. Перекопівка, що на Роменщині та в м. Суми. Небезпечні знахідки фахівці ідентифікували як двадцять дев’ять 50 – мм мінометних мін, три 45 – мм та один 50 – мм артилерійські снаряди. 

На місцях виявлення небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно проінформувати Службу порятунку за номером «101».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: