Завантаження ...

Конотопські охоронці лісу зупинили браконьєра

Конотопські охоронці лісу зупинили браконьєра фото

У ході чергового рейду, працівники лісової охорони Конотопського лісгопу виявили факт незаконного полювання.

«Під час об’їзду території лісгоспу між селами Червоний Яр та Бережне Конотопського району, працівники лісової охорони зупинили автомобіль ВАЗ-2121 під керуванням 42-річного водія. Окрім нього в салоні знаходився 32-річний пасажир. В багажнику автомобіля виявилась туша дикої кози без голови», – прокоментував подію директор Конотопського лісгоспу Олег Салов.

Охоронці лісу повідомили про це Конотопський районний відділ поліції. На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. При огляді транспортного засобу, разом із тушою кози, був виявлений нарізний карабін. Тушу передали на зберігання до лісгоспу, вилучену зброю направили на дослідження, а автомобіль порушників помістили на штрафмайданчик.

За фактом злочину було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 «Незаконне полювання» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: