Завантаження ...

Шосткинець – чемпіон Міжнародного Білоцерківського марафону-2021

Шосткинець – чемпіон Міжнародного Білоцерківського марафону-2021 фото

3 жовтня, у м. Біла Церква на Київщині пройшов XVII-й Міжнародний Білоцерківський марафон-2021. Марафон традиційний і проходить з 1987 року, а траса міжнародного рівня дозволяє проводити відповідного рівня забіги.

Цьогоріч марафон проходив у рамках Чемпіонату України на дистанціях 5, 21 та 42 верст. На дистанції 42 км 195 м у віковій категорії 50-54 роки у марафоні брав участь і представник Шосткинської громади, мешканець села Ображіївка Володимир Мироненко. У забігах було біля 1000 учасників, на дистанції  Володимира Мироненко – біля 200. Серед них і майстри спорту, і чемпіони світу.

 

– Погода була сонячна, тепла,  траса відмінна, сертифікована, атмосфера забігу – святкова. Біглось легко. Щоправда, важка була дорога до Білої Церкви. З Ображіївки до Шостки виїхав на велосипеді о 1:00, щоб встигнути на маршрутку. Але на 3 години чомусь рейсу не було, тому сів на рейс, що на годину пізніше. Думав, що запізнюся. Не повірите, але коли їхав з Києва до Білої Церкви на маршрутці, я прямо в маршрутці перевдягався, аби встигнути. Зателефонував друзям-марафонцям з інших міст, щоб взяли за мене мій стартовий. По приїзду навіть без розминки одразу вийшов на забіг. Тим не менш, дистанцію пройшов вдало, навіть ніразу не зловив “марафонську стіну”, це коли вже сил бігти зовсім немає. А багато хто з учасників, мабуть, зловили: йшли дистанції пішки, – розповідає Володимир.

Тим не менш, Володимир здолав дистанцію 42 км 195 м за 3 години 22 хвилини. І цей результат став кращим у його віковій категорії. Він посів перше місце!
 

– У віці бігти, звісно, важко. Але результатом я задоволений. Навіть сам не очікував! – каже Володимир Мироненко.

За умовами забігів, переможець змагань отримав 75 тисяч гривень. Але у віковій категорії серед ветеранів переможцю вручили сертифікат на 1000 грн.

Тепер Володимир Мироненко готується до наступного забігу у Сумах, де буде бігти 21 км.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: