Завантаження ...

У Сумах підбивали проміжні підсумки підготовки до опалювального сезону

У Сумах підбивали проміжні підсумки підготовки до опалювального сезону фото

Під головуванням заступника міського голови Миколи Войтенка відбулося засідання міжвідомчої комісії з організації і контролю за підготовкою міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021–2022 років, де представники різних сфер звітували про готовність до початку опалювального сезону.

Участь у засіданні взяли керівництво департаменту інфраструктури міста разом із працівниками цього структурного підрозділу, працівники управління освіти і науки, управління охорони здоров’я, відділу культури, директор ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитро Васюнін, представники Дирекції «Котельня Північного промвузла», КП «Міськводоканал», управителів та підприємств з обслуговування житла.

Як зазначив Микола Войтенко, головне завдання – підготувати соціальну сферу, житловий фонд та все комунальне господарство до опалювального сезону, забезпечити його своєчасний початок та якісну роботу.

В. о. директора департаменту інфраструктури міста Олександр Кисіль сказав, що із 860 житлових будинків акти готовності підписані по 775, що становить 90%. Найкраща ситуація у двох управителів – ПРБП «Рембуд» та ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс», де акти готовності отримали 100% будинків. Найгірша ситуація з ОСББ – із 113 будинків акти готовності до опалювального сезону наявні лише у 28. З метою якісної та своєчасної підготовки житлових будинків до опалювального сезону до голови асоціації ОСББ «Сумщина» Романа Гученка департаментом інфраструктури міста неодноразово направлялися листи з проханням втрутитися в ситуацію та вжити невідкладних заходів щодо підготовки та підписання актів готовності житлових будинків ОСББ до подання тепла. Також проводилася нарада з головами ОСББ, головою вищезгаданої асоціації та теплопостачальними підприємствами, де було доведено до відома керівників ОСББ інформацію про необхідність посилення роботи з підготовки житлових будинків до опалювального періоду. Вони повинні були до 25 вересня підготувати та надати гарантійні листи до теплопостачальників і підписати акти готовності. Наразі ситуація досі не вирішена у 85 таких будинках.

Натомість заклади та установи галузей культури, освіти та медицини на 100% готові до старту опалювального сезону.

Загальний стан готовності ТОВ «Сумитеплоенерго» до початку опалювального періоду становить 99%. Товариством отримано акти готовності до опалювального сезону по 20 котельних. Наразі триває завершальний етап підготовки сумської ТЕЦ, термін отримання акту готовності для неї – до 15 листопада поточного року. Запас вугілля – 7116 т, тобто 100% від планових показників.

Обладнання Котельні Північного промислового вузла технічно підготовлене до опалювального періоду. Дирекцією Котельні отримано акт стану готовності від Управління Держенергонагляду у Сумській області. Запас резервного палива (мазуту) на котельні відсутній, але договори на його поставку, в разі виникнення потреби в ньому, вже наявні.

У підсумку засідання Микола Войтенко дав протокольне доручення департаменту інфраструктури міста звернутися до правоохоронних органів та надати всю інформацію щодо тих керівників ОСББ, які ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону в будинках.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: