Завантаження ...

У Сумах ситуація з захворюваністю містян на COVID-19 продовжує загострюватись

У Сумах ситуація з захворюваністю містян на COVID-19 продовжує загострюватись фото

За останній тиждень у Сумах на 40% зросла кількість захворілих пацієнтів на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Як повідомила під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку начальник управління охорони здоров'я Олена Чумаченко, ситуація з захворюваністю сумчан на COVID-19 за останній тиждень погіршилась. Так, лише за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 905 мешканців міста.

«Епідеміологічна ситуація у місті продовжує погіршуватись: кількість нових випадків захворювання у порівнянні з минулим тижнем збільшилась на 40%, а також кількість госпіталізованих дорослих хворих до міських лікарень зросла на 25% та кількість хворих на лікуванні – на 37%, – зауважила начальник управління охорони здоров'я. – Протягом останнього тижня у Сумах цифри виявлення нових випадків становлять більше 100 інфікованих на добу, у п’ятницю цей показник склав 200 осіб».

Наразі, у міських лікарнях перебуває на лікуванні 174 дорослих хворих. Всього хворіє – 200 осіб, з них у КНП «Клінічна лікарня № 5» – 148 пацієнтів (на кисневій терапії – 56 пацієнтів, 10 – у відділенні інтенсивної терапії, до апарату ШВЛ підключено вісім хворих), у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 26 хворих (у відділенні інтенсивної терапії – двоє).

Олена Чумаченко наголосила на тому, що наразі у пацієнтів спостерігається більш тяжкий перебіг хвороби, – об'єми кисню, необхідного для підтримки хворих, перевищують ту кількість, що була застосована лікарями минулої хвилі пандемії.

Крім того, спостерігається збільшення кількості хворих серед дитячого населення, – у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» на лікуванні перебуває 26 дітей (у відділенні інтенсивної терапії – три пацієнти з коронавірусною інфекцією).

Міський очільник наголосив на важливості збільшення кількості ліжко-місць у міських лікувальних закладах для пацієнтів, хворих на COVID-19.

«Я думаю, що відділення у лікарні № 5 також потрібно готувати для хворих на коронавірус. Повідомте головного лікаря, щоб там нічого не планували, бо ви бачите ситуацію ми повинні з вами бути готовими до різних перебігів хвороби, можливо навіть більше ніж раніше, тому резерви наші повинні бути готові. Перевірте всі киснепроводи, де є проблемні моменти, щоб не було збоїв», – звернувся Олександр Лисенко до начальника управління охорони здоров'я.

Як зауважила Олена Чумаченко, кількість вільних ліжок для госпіталізації дорослого населення становить 129, з урахуванням того, що сьогодні додатково розгорнуть 50 ліжок у КНП «Клінічна лікарня № 5», усі ліжка забезпечені киснем. Для дітей вільними лишаються 89 ліжок забезпечених киснем.

Начальник управління охорони здоров'я повідомила, що у Сумській області показники захворюваності в чотири рази перевищили норму, також другий день поспіль коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 перевищує норму (є більшим за 20%), що відповіджає показникам помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

Олена Чумаченко нагадала, що наразі єдиним методом захисту від інфікування COVID-19 є вакцинація. За її інформацією, у Сумах проведено 173071 щеплення (вакциновано 91740 осіб – 42,8% від загальної кількості дорослого населення міста).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: