Завантаження ...

У Сумах відбулися урочистості з нагоди Дня територіальної оборони України

У Сумах відбулися урочистості з нагоди Дня територіальної оборони України фото

Перший заступник міського голови Михайло Бондаренко привітав сумських резервістів з Днем територіальної оборони України.

До вітань із нагоди свята долучилися і заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Печененко, голова Сумської райдержадміністрації Руслан Сіренко, військові комісари Сумського обласного, міського, районного центрів територіального комплектування та соціальної підтримки Олексій Сіроштан, Михайло Притика та Анатолій Мостович.

Враховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій у першу неділю жовтня відзначається День територіальної оборони України, минулоріч Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Після початку бойових дій на сході України та окупації Криму, в усіх областях держави активізувалася територіальна оборона з патріотично налаштованих місцевих жителів, які в скрутні часи не залишилися осторонь та вирішили своєю другою професією обрати захист Вітчизни від ворога.

Михайло Бондаренко привітав резервістів за святом та подякував їм за неабияку самовіддачу та професіоналізм: «Ми пережили тяжкі хвилини, коли незрозуміло було чи залишимося ми як держава. І ми залишилися – завдяки вам! Низький уклін усім тим, хто поліг у боях, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України, слава вам, воїни-переможці. Адже перемога завжди за тими, хто вірить в світлі ідеали – як загальнолюдські, так і в ідеали бойового братерства. Від імені міського голови Олександра Лисенка, від громади Сум та від себе особисто вітаю вас зі святом та бажаю здоров’я, мужності, витримки, а нам усім – мирного майбутнього. Слава українським воїнам та Слава Україні!»

Насамкінець посадовець нагородив грамотами міського голови та цінними подарунками резервістів, а артисти філармонії привітали учасників свята творчими номерами.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: