ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Головне управління Держпродспоживслужби у Сумській області нагадує, за яких умов мають працювати в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки заклади культури, громадського харчування та спортивні заклади

У зв’язку з запровадженням вакцинації щодо коронавірусної хвороби, обмеження, що встановлені для «жовтої» зони епідемічної небезпеки, не застосовуються для кінотеатрів, інших закладів культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури, закладів громадського харчування, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів, що надають послуги з розміщення, під час проведення масових заходів. 

Проте, обов’язковою умовою є наявність у всіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу) одного з наступних документів:

негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу);

документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, зокрема документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини (жовтий сертифікат) документа, що підтверджує отримання однієї дози однодозної вакцини чи двох доз дводозної вакцини (зелений сертифікат),

документ про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Для підтвердження вакцинального статусу персоналу перелічених закладів необхідні наявні копії одного з вищезазначених підтверджуючих документів (для тих, хто перебуває на зміні – з можливістю використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

У разі наявності підтверджуючих документів у всіх працівників зазначених закладів, власники (керівники) приймають рішення щодо умов роботи закладів:

або за режимом «жовтої» зони, визначеної пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236;

або з забезпеченням контролю підтверджуючих документів у відвідувачів, для чого на рівні закладів призначаються відповідальні особи (або декілька осіб).

Інформація щодо максимальної кількості відвідувачів розміщується на вході до закладів, а також може бути розміщена на їх офіційних сайтах або сторінках у соціальних мережах.