Завантаження ...

СумДУ розпочинає співробітництво з потужною IT-компанією України

СумДУ розпочинає співробітництво з потужною IT-компанією України  фото

30 вересня Сумський державний університет підписав договір про співпрацю з однією із провідних IT-компаній України – SoftServe.

Угода передбачає партнерство сторін у сфері розвитку наукових та проєктних досліджень, у практичній підготовці здобувачів, перепідготовці та підвищенні кваліфікації фахівців і науково-педагогічних працівників університету. Також планується спільна діяльність в рамках наукових та інноваційних проєктів, організація спільних семінарів, тренінгів, консультативна підтримка, допомога в організації стажування здобувачів вищої освіти на базі компанії.

«СумДУ приділяє велику увагу підготовці фахівців IT-напрямку, адже сьогодні такі спеціальності є дуже затребуваними на ринку праці. Нам приємно, що на університет звертають увагу топи IT-ринку. Сподіваюся, договір, який ми сьогодні підписуємо, буде активно працювати, і ми реалізуємо всі заплановані цілі співпраці», – зазначив перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ.

У ході візиту до СумДУ гості відвідали навчальні класи компаній-партнерів, ознайомилися із можливостями бібліотеки, онлайн-студії, лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab». 

«Я приємно вражений вашим закладом вищої освіти, його матеріально-технічною базою та викладацьким складом. Сьогодні ми робимо офіційний крок до потужної  та плідної спільної роботи», – підкреслив директор центру розробок компанії SoftServe у Харкові Геннадій Букшевалов.

Довідково:

SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення в Центральній та Східній Європі. Головні офіси компанії розташовані в Остіні (Техас, США) і Львові (Україна). У рейтингу найбільших, найуспішніших і найприбутковіших українських IT-компаній, оприлюдненому у лютому 2021 року, SoftServe посіла другу позицію. Компанія неодноразово визначалась найкращим роботодавцем України (за міжнародною версією Hewitt Associates та HR Center, за версією рейтингу DOU.UA). У 2019 посіла сьоме місце з-понад 130 компаній Західної Європи у категорії розробки програмного забезпечення за версією Clutch.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: