Завантаження ...

СумДУ взяв участь в освітній виставці «Study in Ukraine-2021» в Нігерії

СумДУ взяв участь в освітній виставці «Study in Ukraine-2021» в Нігерії фото

21-22 вересня Сумський державний університет був представлений на Дні української освіти «Study in Ukraine 2021», що відбувся у м. Абуджа за підтримки Посольства України у Нігерії. Виставка була присвячена популяризації української освіти на західному узбережжі Африки.

СумДУ на заході презентувала заступниця директора навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяна Майборода.

Презентаційний стенд університету викликав жвавий інтерес учасників виставки. Потенційні абітурієнти та батьки школярів активно цікавились можливостями отримання вищої освіти у СумДУ.

Також у ході візиту відбулася зустріч представниці університету  з Міністром освіти Федерального штату Абуджа Почесним Чуквуемека Нваджиуба, на якій обговорювались питання визнання українських дипломів, надання стипендій нігерійським студентам на навчання в Україні, розширення співпраці між вищими навчальними закладами обох країн та підписання двосторонньої угоди про співпрацю у сфері освіти між Україною та Нігерією. Зокрема, пан Чуквуемека висловив слова підтримки щодо співпраці між СумДУ та Університетом Бінгхем, як успішного прикладу партнерства вищих навчальних закладів двох країн.

До відома: наразі у СумДУ навчається 365 студентів з Нігерії. Це – найбільша студентська спільнота з країн Африки в університеті.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: