Завантаження ...

СумДУ сприяє інтернаціоналізації вищої освіти України

СумДУ сприяє інтернаціоналізації вищої освіти України фото

28 вересня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась міжнародна конференція «Інтернаціоналізація вищої освіти – досвід проєкту THEA Ukraine: розширення перспектив для українських ЗВО».

Захід організований СумДУ спільно з Університетом прикладних наук м. Мюнстер (Німеччина) у рамках проєкту «THEA Ukraine: Підвищення кваліфікації для управлінського персоналу закладів вищої освіти в Україні за підтримки Німецької служби академічних обмінів DAAD».

У роботі конференції взяли участь провідні німецькі та українські експерти з питань інтернаціоналізації вищої освіти та науки, учасники проєкту «THEA Ukraine», представники майже 100 університетів України та Німеччини.

Учасники конференції ознайомились з результатами та напрацюваннями проєкту «THEA Ukraine», обговорили перспективи інтернаціоналізації Європейського простору вищої освіти, поділилися кращими практиками німецьких та українських університетів щодо організації успішного міжнародного співробітництва. Представники СумДУ презентували власні напрацювання і досвід практичного впровадження розробок проєкту. Зокрема, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко поділився результатами реалізації спільного проєкту СумДУ з Університетом прикладних наук м. Мюнстер, що тривав три роки і був спрямований на підвищення кваліфікації управлінського персоналу, який займається питаннями інтернаціоналізації.

Даний захід відкрив перспективи подальшого співробітництва СумДУ з німецькими та українськими партнерами щодо підготовки спільних грантових проєктів в рамках потужних міжнародних програм, що фінансуються Німеччиною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: