Завантаження ...

Сумські біатлоністи виграли чемпіонат України з літнього біатлону

Сумські біатлоністи виграли чемпіонат України з літнього біатлону фото

28 вересня, чемпіонат України з літнього біатлону продовжився в Чернігові змішаною естафетою. Під першим номером стартувала команда Сумської області-1. Вона ж у підсумку і стала переможцем.

З початкових метрів дистанції Анна Кривонос захопила лідерство і, відстрілявшись чисто на першій лежці, пішла першою. За нею слідом вирушили Любов Кіпяченкова, що представляє Харківську область, і Валерія Дмитренко, яка виступає за Чернігівську-1, пише biathlon.com.ua.

У тому ж порядку дівчата прийшли на свою другу стрільбу. І Анна Кривонос знову відмінно впоралася, зміцнивши лідерство. Її приклад наслідувала Лера. А ось Любі довелося заїхати на два штрафних кола.

Після першої передачі ситуація трохи змінилася. Вперед вже вирвалася команда Чернігівської області-1 – Христина Дмитренко змогла чисто відстрілятися і з запасом по часу пішла зі стрільбища. У нашої Єви Мартиненко спочатку не пройшов габарит, вона трохи занервувала, але двома додатковими патронами закрила всі мішені.

Після передачі естафети хлопцям Чернігівська-1 продовжувала лідирувати, бо Христина Дмитренко перед цим відмінно пройшла і стійку. Сумська-1 і команда Харкова йшли другою і третьою. Але при цьому намітилася боротьба Тернопільської і Харківської областей за третє призове місце.

На третьому етапі естафети блискуче себе проявив наш Роман Боровик. Якщо на передачі його відставання від лідера було майже півтори хвилини, то за дві точних стрільби він зміг його скоротити до 15 секунд. Максим Заровний (Чернігівська-1) у той час був змушений використовувати два додаткові патрони на стійці. Юрій Крикончук, який вивів свою команду на третю позицію, використовував всього один запасний патрон – на стрільбі стоячи. Команда Харківської області на той момент вже боролася лише за четверту позицію і 4-ою в результаті і фінішувала.

На останньому етапі нас чекала захоплююча боротьба між командами Тернопільської та Чернігівської областей за «срібло» і «бронзу». Наш Дмитро Грущак ще на першому своєму колі обійшов інших учасників і, незважаючи на те, що на кожній стрільбі заходив на одне штрафне коло, нікого до себе вже не підпустив, принісши команді Сумської-1 «золото».

А ось Олег Лисенко, упустивши спочатку лідерство, мабуть, не зміг надалі впоратися з емоціями. Руслан Бригадир, двічі відстрілявшись із одним промахом і одним додатковим патроном, максимально наблизився до другого місця і буквально на останньому колі обійшов Олега. Відповідно, срібло виграла команда Тернопільської області, а бронза дісталася команді Чернігівська-1.

Представники основної збірної України (за винятком Анни Кривонос) в даній гонці не брали участь.

Сьогодні змагання чемпіонату України будуть завершувати гонки на лижеролерах з масовим стартом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: