Завантаження ...

Студенти та співробітники СумДУ взяли участь у навчаннях з блогерства і правозахисту

Студенти та співробітники СумДУ взяли участь у навчаннях з блогерства і правозахисту фото

Двадцятеро молодих лідерів СумДУ взяли участь у двох вересневих школах-тренінгах «1325: Жінка. Мир. Безпека» та «Відеоблогінг та адвокація». Навчання відбулися на базі НУ «Чернігівська політехніка» у рамках міжнародного проєкту «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – Медіа», що реалізується за підтримки МЗС Естонської Республіки.

Метою цих шкіл було акцентувати увагу на проблемах імплементації Резолюції Ради безпеки ООН 1325 в умовах України, сформувати в учасників навички використання інструментів блогерства для посилення впливу, захисту прав та вирішення конфліктів. Учасники брали участь у таких інноваційних формах роботи як театр-форум, ігрові сесії, соціально-психологічні ігри тощо. Школа з відеоблогерства занурила в інтенсивний відеопродакшен, адже протягом чотирьох днів кожен з учасників школи зробив власний стрім, командне відео та одноосібне відео на соціальну тематику.

«Завдяки школі ми покращили свої навички у написанні сценаріїв та зйомці відео, мали змогу показати власні доробки, переглянути відео інших учасників та поділитися думками! Дуже важливо чути критику, щоб мати змогу вдосконалити свою роботу. Атмосфера була максимально творчою, тому креативні думки приходили автоматично», − говорить Аріна Столбцова, учасниця школи, студентка кафедри журналістики та філології.

«I am MEDIA під час одного з днів школи пірнула у світ онлайн трансляції! Одночасно десятки блогерів охопили кількатисячну аудиторію у соціальних мережах TikTok, Facebook, Instagram, YouTube. Кожна тема блогу була надважливою, адже в стрімах піднімалися питання: гендерної рівності та стереотипів, розвиток демократії та боротьба з корупцією, вдосконалення існуючих та започаткування нових громадських інститутів... Блогери − це рушійна сила змін, яку неможливо ігнорувати, не бачити, не чути. Разом ми змінюємо Україну на краще!», − зазначив тренер проєкту, український режисер Юрій Кочкаров.

Довідково: організаторами проєкту «Я – Медіа» є Сумський державний університет, ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія) та фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: