Завантаження ...

У Сумському НАУ формують еко-свідомість з дитинства

У Сумському НАУ формують еко-свідомість з дитинства  фото

25 вересня у Сумському національному аграрному університеті відбулася подвійна подія, презентація дитячої книги про нашу планету «Велетунські казки» та відео-інструкції, відзнятій за участі студентів Сумського НАУ, про те як кожен з нас може зменшити власний кліматичний слід.

Захід проходив в рамках реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership” 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR

Майбутнє екології значно залежить від кожного з нас, і чим швидше людина почне робити «маленькі кроки» у допомозі природі, тим більше шансів буде створити для людства гідне довкілля. Для майбутнього покоління це неабияк важливо.

Глобальна зміна клімату – одна з найгостріших екологічних проблем, які стоять перед людством. Основною причиною зміни клімату є використання викопного палива та неефективне споживання енергії, що виробляється. Парникові гази, що утворюються внаслідок діяльності людини, викликають посилення парникового ефекту. ЄС запустив глобальну ініціативу «Європейський зелений курс», яка покликана зробити європейський континент вуглецево нейтральним.

Українці прагнуть стати частиною ЄС, а для цього необхідно стати еко-свідомими. Зміни  мають відбутися не тільки на рівні держави, але і в кожному з нас. СНАУ підтримує ініціативу залучення молоді для попередження кліматичних змін.

Під час презентації батьків і дітей привітала авторка книги казок Галина Буділова, яка розповіла про ідею створення книги та важливість екологічних казок для формування екологічної свідомості дитини. Після презентації книги та перегляду відео, діти мали змогу обговорити корисні поради, щодо збереження довкілля та разом зі співробітниками відділу з організації виховної роботи і студентами намалювати чисту планету майбутрнього.

Не залишилася малеча і без подарунків. Учасники виставки еко-малюнків та розіграшу отримали книжки «Велетунські казки» та сувенірну продукцію від Національного Еразмус+ Офісу.
На свято завітала волонтерка та координаторка допомоги Будинку Дитини Ксенія Гриник. Тож кожен бажаючий міг поділитися іграшками, теплими речами та взуттям для малозабезпечених дітей, таких виявилося не мало, за що дякумо кожному.

Жодна подія в СНАУ не проходить без дегустації корисного лагідного молока А2 від Сумської сироварні O’BEREG та смаколиків від «Soloha Bar».

Безумовно це гідна місія для кожного, стати долученим до процесу створення унікальної формули  порятунку планети!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: