Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 28 боєприпасів часів минулих війн, ще 45 знешкоджено

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 28 боєприпасів часів минулих війн, ще 45 знешкоджено фото

21 вересня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження двадцяти семи 50-мм мінометних мін та одного 45-мм артилерійського снаряду.



21 вересня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двадцяти семи 50-мм мінометних мін та одного 45-мм артилерійського снаряду. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі с. Перекопівка, що на Роменщині. Небезпечні предмети часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення «відголосків» часів минулих війн в с. Токарі, Лебединської МТГ, с. Боромля, Охтирського району, с. Перекопівка, Роменського району та м. Охтирка. Небезпечні знахідки фахівці ідентифікували як одну ручну гранату Ф-1, шість 82-мм та двадцять дев’ять 50-мм мінометних мін, один 122-мм і три 45-мм артилерійські снаряди, а також 5 вибухників.

На місцях виявлення небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: