Завантаження ...

На Сумщині чоловік намагався уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння

На Сумщині чоловік намагався уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння фото

Чоловік запропонував співробітникам сектору реагування патрульної поліції 2 000 гривень за не притягнення його до адміністративної відповідальності.



Чоловік запропонував співробітникам сектору реагування патрульної поліції 2 000 гривень за не притягнення його до адміністративної відповідальності. Поліцейські задокументували цей факт і відкрили стосовно нього кримінальне провадження.

Патрулюючи село Воздвиженське інспектори сектору реагування патрульної поліції отримали інформацію, що один з місцевих жителів ймовірно пересувається на своєму автомобілі в стані алкогольного сп’яніння. Тож як тільки правоохоронці виявили вказаний автомобіль, його зупинили.

За кермом «ВАЗ 2101» перебував 33-річний чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння. І хоча останній відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, своєї вини він не заперечував.

Під час складання на вказаного водія адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» Кодексу України про адміністративні правопорушення, останній запропонував стражам правопорядку 2 000 гривень неправомірної вигоди за непритягнення його до відповідальності. Правоохоронці попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, втім той наполягав.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: