Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль долучився до екологічної акції Міжнародний день чистих берегів

Сумський рибоохоронний патруль долучився до екологічної акції Міжнародний день чистих берегів фото

17 вересня 2021 року Сумський рибоохоронний патруль прийняв участь у екологічній акції щодо прибирання прибережних захисних смуг уздовж водних об’єктів обласного міста та районів.



17 вересня 2021 року Сумський рибоохоронний патруль прийняв участь у екологічній акції щодо прибирання прибережних захисних смуг уздовж водних об’єктів обласного міста та районів. Адже прибережні захисні полоси та акваторія водних об’єктів потребують розчистки від накопиченого сміття.

Так, представниками рибпатруля разом з громадськістю та активістами громадських організацій провели прибирання від сміття прибережних зон на р. Псел в м. Суми, місцевого пляжу на р. Сейм у межах м. Путивль Сумської області, в м. Ромни на р. Сула. Також того дня на Шосткинщині працівники патруля разом з громадськими інспекторами звільнили від сміття берегову зону місцевого озера в м. Шостка. Всі разом зібрали 1 155 кг сміття.

З місцевим населенням та рибалками була проведена відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота «Звільнимо рибу від сміття разом» щодо шкоди, яке завдає сміття водним біоресурсам та про дбайливе ставлення до водних об’єктів.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання узбережжя - Міжнародного дня чистих берегів.

Знехтування, засмічення та недбайливе ставлення до природного середовища – найактуальніша екологічна проблема сьогодення. Нажаль, кожного року, коли проходять акції з прибирання наявна неусвідомленість людства глобальної катастрофи. Тому вкрай важливо щоб такі акції продовжувалися і на далі та змінювали у свідомості людини відношення до природи, яке потрібно виховувати ще з дитинства.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: