Завантаження ...

СумДУ зустрічав гостей з НУ «Чернігівська політехніка»

СумДУ зустрічав гостей з НУ «Чернігівська політехніка» фото

14 вересня Сумський державний університет відвідала делегація Національного університету «Чернігівська політехніка», яку очолив ректор Олег Новомлинець.



14 вересня Сумський державний університет відвідала делегація Національного університету «Чернігівська політехніка», яку очолив ректор Олег Новомлинець.

«Спілкуючись із сильними, стаєш сильнішим», - окреслив мету візиту Олег Новомлинець на зустрічі з керівництвом СумДУ.

Він зазначив, що зважаючи на лідерські позиції Сумського державного університету серед ЗВО України, є цікавим досвід колег, зокрема, щодо впровадження електронних новацій в освітньому процесі та у сфері управлінського менеджменту.

Члени ректорату СумДУ ознайомили гостей з окремими напрямками діяльності. Основну увагу було зосереджено на заходах, що забезпечують якість освіти і сприяють потужному розвитку університету.

Результатом поглиблення партнерських відносин між університетами сусідніх областей стало підписання угоди про співпрацю і договору про організацію програми обмінів студентів.

Документи підписали: ректор СумДУ Василь Карпуша та ректор НУ «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець.

У рамках співпраці сторони планують розвивати конструктивне співробітництво у сфері наукової діяльності, що стосується підготовки й підвищення кваліфікації науково-педагогічного колективу, а також – академічну мобільність студентів на території України. Програма обмінів студентів здійснюватиметься на умовах конкурсного відбору відповідно до спеціальності, на якій навчається здобувач освіти.

Ознайомлення з науково-методичною базою включало відвідання бібліотеки, що має доступ до найвідоміших електронних інформаційних баз світового інформаційного простору, онлайн-студії, лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», за допомогою якої можна будувати віртуальні навчальні об’єкти для різних освітніх програм, моделювати будь-яке навчальне обладнання, проводити інтерактивні тури та екскурсії, а також різноманітні навчальні симуляції.

Крім того, гості мали можливість оцінити досвід співпраці СумДУ з міжнародними ІТ-компаніями на прикладі навчальних центрів, що працюють на базі університету, а також оглянули кафедру військової підготовки та спортивні об’єкти СумДУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: