Завантаження ...

У Сумах обговорили основні завдання осіннього призову громадян у поточному році

У Сумах обговорили основні завдання осіннього призову громадян у поточному році фото

Міські посадовці взяли участь у регіональній нараді щодо забезпечення виконання заходів з осіннього призову громадян на строкову військову службу в 2021 році.



Міські посадовці взяли участь у регіональній нараді щодо забезпечення виконання заходів з осіннього призову громадян на строкову військову службу в 2021 році.

У засіданні під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації В’ячеслава Печененка взяли участь заступник міського голови Віра Мотречко, начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, військовий комісар Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Притика, військовослужбовці та керівники районних державних адміністрацій.

Мова йшла про підсумки попередньої призовної кампанії (квітень-червень), виконаної Сумською областю з честю і гідністю, а також про планове державне завдання на період з жовтня по грудень поточного року.

Зокрема, восени 2021 року, за інформацією В’ячеслава Печененка, з урахуванням резерву, на Сумщині треба призвати 562 особи (з них для Збройних Сил України – 248, для інших військових формувань (Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України, Державна спеціальна служба транспорту) – 314).

Залучатимуть строковиків до забезпечення життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються в Донецькій та Луганській областях). Як і раніше, виконувати бойові завдання в районі проведення Операції Об’єднаних сил вони не будуть.

Крім того, інспектор Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області Максим Дунай повідомив, що в зв’язку зі змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення (внесені зміни до статті 259), в органів Національної поліції України в даному напрямку було розширено повноваження. Так, правоохоронці мають право затримувати осіб призовного віку та доставляти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для складання адміністративного протоколу за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Тож, з метою належного виконання державного завдання, керівництво області доручило органам місцевого самоврядування, структурним підрозділам районних та обласної адміністрацій та, відповідно, силовим органам посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу, а медичним комісіям – скрупульозніше організовувати робочий процес.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: