Завантаження ...

На Сумщині стартували інтерактивні уроки «День з поліцейським та рятівником»

На Сумщині стартували інтерактивні уроки «День з поліцейським та рятівником» фото

13 вересня на Сумщині стартували інтерактивні уроки «День з поліцейським та рятівником». До відповідних заходів долучилися і учні Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Сумського району.



13 вересня на Сумщині стартували інтерактивні уроки «День з поліцейським та рятівником». До відповідних заходів долучилися і учні Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Сумського району.

Розпочався День безпеки з відпрацювання дій на випадок виникнення пожежі в навчальному закладі. За задумом, умовне загоряння сталося в актовій залі. Про це адміністрація школи повідомила Службу порятунку «101» та організувала евакуацію учнів і персоналу із будівлі. Понад 300 людей організовано залишили умовну небезпечну зону.

На дворі на школярів вже чекали представники – Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. Рятувальники показали присутнім як правильно застосовувати первинні засоби пожежогасіння. Після цього самі діти вчилися ліквідовувати умовне загоряння вогнегасником.

Для учнів молодших класів організували демонстрацію спецтехніки та оснащення оперативних служб. Працівники Служби порятунку ознайомили їх зі своїм обладнанням, яке допомагає приборкувати надзвичайні події та визволяти людей із різних небезпек. Діти не лише це все побачили, а й одягали захисні каски та навіть під наглядом рятувальників застосовували спецінструмент. У свою чергу поліцейські продемонстрували школярам оснащення та спецзасоби, які застосовують під час своєї службової діяльності.

У цей час старшокласники стали учасниками відеолекторію з безпеки життєдіяльності. Учнів ознайомили з вимогами пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися у повсякденному житті. Також присутнім розповіли правила безпечної поведінки при виявленні боєприпасів або схожих на них предметів. Для закріплення отриманої інформації діти переглянули тематичні відеоролики.

ГУ ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: