Завантаження ...

У Сумах проаналізували готовність соцсфери та житлового фонду до опалювального сезону

У Сумах проаналізували готовність соцсфери та житлового фонду до опалювального сезону  фото

На засіданні міжвідомчої комісії з організації і контролю за підготовкою міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021–2022 років обговорили готовність соціально-гуманітарної сфери та житлового фонду до палювального сезону.



На засіданні міжвідомчої комісії з організації і контролю за підготовкою міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021–2022 років, що проходило під головуванням заступника міського голови Миколи Войтенка, обговорили готовність соціально-гуманітарної сфери та житлового фонду до палювального сезону.

«Головне завдання, яке ми всі маємо виконати – забезпечити своєчасну і якісну підготовку технологічного обладнання до опалювального сезону, здійснити всі необхідні процедури у відповідності до чинного законодавства, у тому числі, підписати акти готовності до 15 вересня, коли проходитиме відповідна обласна колегія», – наголосив під час засідання заступник очільника Сум.

Для цього, за словами посадовця, профільним структурним підрозділам і комунальним підприємствам разом з теплопостачальними організаціями слід посилити роботу з домогосподарствами, колективами закладів і безпосередньо мешканцями, аби не затримати подачу тепла та упередити ймовірні технічні несправності.

Як повідомила головний спеціаліст управління охорони здоров’я Наталія Кіпенко, загальний відсоток готовності лікувально-профілактичних закладів, підпорядкованих структурному підрозділу, становить 70%.

Станом на 9 вересня акти готовності до опалювального періоду 2021–2022 років отримали сім лікувальних закладів з дев’яти (у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» акт в процесі підписання; у КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» – документи перевіряються Державною інспекцією енергетичного нагляду України, позаяк пройшов тендер на закупівлю бойлера).

В освітній сфері ситуація також під контролем, зазначила начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко. З 85 закладів освіти акти готовності мають вже 80, інші п’ять – на завершальній стадії ремонтних робіт. Гідравлічні випробування проходять згідно з графіком,

Дещо складніша ситуація в закладах культури – акти готовності на підписі у тепловиків, і, ще продовжуються гідравлічні випробування. Втім, до 15 вересня все буде виконано, запевнили у відділі культури. Так, бібліотеки й будинки культури сільської місцевості вже забезпечені дровами, вугіллям та інфрачервоними обігрівачами UFO.

Серед житлових багатоквартирних будинків заплановані управителями заходи з підготовки виконані на 80%, поінформував начальник управління житлово-комунального господарства департаменту інфраструктури міста Олександр КИСІЛЬ. Мова про ремонт теплових пунктів, ремонт і прочистку бойлерів, поточний ремонт покрівель, заміну внутрішньобудинкових інженерних мереж трубопроводів холодного, гарячого водопостачання та опалення в підвальних приміщеннях будинків.

Гідравлічні випробування з 991 житлового будинку з централізованим опаленням пройшли 786, а от акти готовності поки що отримали тільки 182. Ще 24 будинки не мають управителів або не створили ОСББ, що ускладнює даний процес. Загалом підписати акти та паспорти готовності департамент інфраструктури міста планує до 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: