Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує шахрая, який видурив у жінки 37 000 гривень

На Сумщині поліція розшукує шахрая, який видурив у жінки 37 000 гривень фото

Сорокарічна жителька міста Ромни під час телефонної розмови з псевдобанкіром довірливо виконала всі його вказівки, в результаті чого залишилась без грошей.



Сорокарічна жителька міста Ромни під час телефонної розмови з псевдобанкіром довірливо виконала всі його вказівки, в результаті чого залишилась без грошей. Згодом зрозумівши, що потрапила “на гачок” шахрая, повідомила про злочин до поліції.

Вчора вдень до Роменського районного відділу поліції з заявою про злочин звернулася 40-річна жителька міста та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як з’ясувалось, заявниці зателефонував невідомий та представився працівником банку. Під час розмови співрозмовник зауважив, що жінці потрібно перевірити свій рахунок через термінал, бо нібито з її картки зловмисники зняли 1200 гривень. Роменчанка швидко виконала вказівку псевдобанкіра та, як виявилось, на рахунку нічого нікуди не зникало. Далі чоловік знову зателефонував і зазначив, що йому необхідно повідомити пароль, що прийде в СМС-повідомленні на її телефон. Не задумуючись вона довірливо все виконала, та, як наслідок, з рахунку зникло 37 000 гривень. У поліції за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали всі необхідні заходи по встановленню місця знаходження шахрая.

“Вкотре звертаю увагу громадян: якщо до вас зателефонували незнайомці й, представившись працівником банку, під різними приводами почали випитувати ваші конфіденційні дані, або дані вашої банківської картки, чи інші секретні коди, то ні в якому разі нікому нічого не повідомляйте, - коментує Андрій Лещенко, начальник Роменського відділу поліції. - Адже так діють лише аферисти. Краще завершіть розмову і зверніться до найближчого відділення банку, де все й з’ясуєте. Так, ви вбережете себе та свої заощадження від шахраїв.”

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: