Завантаження ...

У Сумах продали стадіон «Ювілейний» у 50 разів нижче ринкової вартості

У Сумах продали стадіон «Ювілейний» у 50 разів нижче ринкової вартості фото

Заступник начальника Управління державної виконавчої служби підозрюється в реалізації стадіону «Ювілейний» в Сумах зі збитками в 385 млн грн.



Заступник начальника Управління державної виконавчої служби підозрюється в реалізації стадіону «Ювілейний» в Сумах зі збитками в 385 млн грн.

Як повідомив під час брифінгу керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 7 вересня 2021 року повідомлено про підозру заступнику начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області, зловживання повноваженнями якого з метою отримання неправомірної вигоди завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи повноваження державного виконавця, на підставі виконавчого провадження про стягнення заборгованості з АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» на користь групи стягувачів виніс постанову про накладення арешту на частку боржника, в тому числі стадіон «Ювілейний». Однак перед подачею заявки про реалізацію майна на торгах державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення його оцінки, а самостійно визначив його вартість не за ринковими цінами, як це передбачено. Відтак 30 грудня 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Агро Сервіс» (ФК «Выкторія» Миколаївка) придбало стадіон за 8 мільйонів 120 тисяч гривень, хоча його ринкова вартість 395 млн грн, а відповідно 99,9% корпоративних прав частки в статутному капіталі підприємства – 392, 9 млн грн.

Такі незаконні дії заступника начальника Управління державної виконавчої служби завдали АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» збитків на суму 385 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: