Завантаження ...

У Сумах презентували виставку «Суми – донорська столиця»

У Сумах презентували виставку «Суми – донорська столиця» фото

Презентація 15-ти унікальних мистецьких творів пройшла на базі Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, учні якої і стали учасниками художнього пленеру в рамках акції «Віддаємо творчу кров».



Міські посадовці взяли участь в урочистому відкритті художньої виставки «Суми – донорська столиця».

Презентація 15-ти унікальних мистецьких творів пройшла на базі Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, учні якої і стали учасниками художнього пленеру в рамках акції «Віддаємо творчу кров».

«Відділ культури започаткував акцію «Віддаємо творчу кров» ще з 2016 року – щоразу це новий та оригінальний проєкт, що несе в собі просвітницьку мету, – розповіла начальник відділу культури Наталія Цибульська. – Цьогоріч ми прагнули, аби тема донорського руху стала дещо відкритішою для людей: зникли міфи й страхи про цей процес. Так, юні вихованці художньої школи, відвідавши екскурсію Центром служби крові, намалювали те, як вони бачать донорство і його значущість для людства».

Заступник міського голови Станіслав Поляков, який є частим гостем Сумського обласного центру служби крові і молодим донором зауважив, що таким чином, міська влада спільно з ініціативними сумчанами прагне популяризувати донорський рух, спонукаючи людей робити добрі справи та виховуючи в підростаючого покоління національно-патріотичну налаштованість.

«Суми по праву є донорською столицею України – наші співвітчизники свідомо та гуманно ставляться до цієї справи, оскільки розуміють, що здатні врятувати власною краплинкою крові не одне життя. До того ж, донації корисні для здоров’я самого донора. Сподіваємось, перестороги багатьох розвіються, а молодь стане обізнанішою щодо цієї ситуації, і, власним прикладом надихатиме інших», – наголосив посадовець.

Слова вдячності юним митцям того дня також висловили начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана Кубрак та директор КУ «Сумський міський центр дозвілля молоді» Ігор Ганненко, які також постійно долучаються до донацій для порятунку потребуючих пацієнтів. Відзначила талановитих сумчан символічними подарунками і координатор донорського руху СОЦСК Олена Геренко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: