Завантаження ...

Сумський лікар презентував свій досвід на міжнародному рівні

Сумський лікар презентував свій досвід на міжнародному рівні фото

Лікар із КНП «Центральна міська клінічна лікарня» взяв участь у міжнародному майстер-класі в Бішкеку. Міжнародний майстер-клас з оперативної урології відбувся у Бішкеку



Лікар із КНП «Центральна міська клінічна лікарня» взяв участь у міжнародному майстер-класі в Бішкеку.

Міжнародний майстер-клас з оперативної урології відбувся у Бішкеку (Киргизстан) на базі університетської клініки приватного медичного університету. У ньому взяв участь завідувач відділенням урології КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Юрій Кудрявцев.

Серед запрошених фахівців було багато відомих лапароскопічних, реконструктивних урологів та ендоурологів із Грузії, Узбекистану, Білорусі, Казахстану, Росії та інших країн. Досвідчений лікар із Сум став єдиним представником із України.

«Особисто я виконав лапароскопічну нефректомію з приводу великої пухлини нирки та мав за честь асистувати на лапароскопічних операціях відомим фахівцям – Сергію Реві, який є керівником онкоурологічної клініки в Санкт-Петербурзі (із ним ми знайомі ще з 2013 року з часів зальцбургських семінарів EAU), та Олександру Мінічу – одному із найкращих онкоурологів Білорусі. Хочу відзначити, що абсолютно всі запрошені спеціалісти в своєму фаховому кейсі мають досвід серйозного та неодноразового навчання за кордоном: в Європі, США, Кореї, Туреччині, Ізраїлі, Індії. Бути в такій команді для мене – велика честь! Було приємно поділитися своїм досвідом, попрацювати пліч-о-пліч із видатними колегами. Проведені п’ять днів – неоціненний практичний досвід. Одна справа – спостерігати за колегами онлайн, і зовсім інше – стояти поруч із ними, бути дотичним до того, як оперують гуру урології з різних країн. Проведений час із однодумцями у Киргизстані – це не тільки операції та конференція, яка проходила в неформальній обстановці у великій юрті, але й години плідного спілкування. Можливо, це звучить пафосно, але ми домовилися, що кожен з нас один одному як брат і наше професійне спілкування буде продовжуватись. Адже усі ми націлені на нові досягнення у своїй справі!», – зазначив Юрій Кудрявцев.

У рамках заходу на базі сучасно оснащеної університетської клініки фахівці з урології протягом декількох днів виконали цілу серію складних втручань: лапароскопічні нефректомії, пластики пієлоуретрального сегменту, радикальні простатектомії, мініперкутанні нефролітотрипсії на спині (в тому числі – маленьким дітям), пластики уретри з використанням буккальних графтів (слизової оболонки щоки), протезування статевих органів та ін.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: