Завантаження ...

В Сумах поліція розшукує шахрая, який видурив у літньої жінки понад 40 000 гривень

В Сумах поліція розшукує шахрая, який видурив у літньої жінки понад 40 000 гривень фото

Пенсіонерка з обласного центру, власноруч передала невідомому зловмиснику кругленьку суму, нібито на лікування травмованої онуком під час ДТП людини.



Пенсіонерка з обласного центру, власноруч передала невідомому зловмиснику кругленьку суму, нібито на лікування травмованої онуком під час ДТП людини. Згодом жінка з’ясувала, що потрапила у шахрайську пастку та повідомила про злочин до поліції.

Вчора вдень до Сумського районного управління поліції з заявою про злочин звернулася 85-річна жителька обласного центру. Правоохоронцям, які прибули на виклик, потерпіла розповіла, що їй на стаціонарний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався онуком, та повідомив, що став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, в якій травмував людину. Постраждалого чоловіка нібито забрали до лікарні, і він потребує негайного і вартісного лікування. Тому «онук» попросив стареньку зібрати вдома всі наявні гроші та передати їх йому через знайомого, який скоро під’їде.

Пенсіонерка, занервувала, і, сприйнявши інформацію за достовірну, та бажаючи врятувати від неприємностей рідну людину, зібрала вдома всі свої заощадження, поклала їх до пакунку та винесла надвір. Тут її вже чекав незнайомець років 45-ти, який приїхав на автомобілі темного кольору. Згодом, опанувавши себе, пенсіонерка зателефонувала справжньому онукові та донці і з’ясувала, що втрапила у шахрайську пастку.

У поліції за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення особи шахрая і його затримання.

Поліція звертає увагу громадян: якщо ваші телефонні співрозмовники заводить мову про родичів, які начебто когось травмували, спричинили ДТП чи самі потрапили в аварію, перебувають в поліції чи потребують негайного лікування, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями. А тому обов’язково візьміть паузу в розмові і зателефонуйте рідним, з’ясуйте чи дійсно їм потрібна ваша допомога і яка саме. В жодному разі не піддавайтеся паніці та емоційному тиску з боку співрозмовника.

Правоохоронці радять дорослим членам родин, дітям, з якими проживають літні люди, провести відповідні розмови зі своїми батьками, розповісти про такі шахрайські схеми, і, строго – насторого, наказати їм нікому не відкривати двері за їх відсутності вдома, не впускати навіть на поріг незнайомих людей, ким би вони не називалися, і ні в якому разі не передавати їм грошові кошти та цінності. Будьте пильними і не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: