Завантаження ...

Працівники сумського ЦНАПу вперше офіційно святкують професійне свято

Працівники сумського ЦНАПу вперше офіційно святкують професійне свято фото

Сьогодні в Україні вперше відзначається День адміністратора центру надання адміністративних послуг.



Сьогодні в Україні вперше відзначається День адміністратора центру надання адміністративних послуг.

Як повідомила директор управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла Стрижова, в арсеналі установи наразі 265 видів адмінпослуг, але готується збільшення цього переліку більш ніж удвічі – до 550.

«Саме дев'ять років тому розпочався процес створення Центрів надання адміністративних послуг. Пам'ятаю, як прийняла для себе рішення взятися за цю справу в Сумах. Передбачала, звичайно, що буде нелегко організувати, як кажуть, «з нуля» нову структуру, а, по суті, новий напрямок роботи для рідного міста. Однак не підозрювала, що в майбутньому ЦНАП стане невід'ємною частиною мого життя. Оглядаючись на шлях, яким ми пройшли разом із колективом за ці 9 років, дякую Богу і всім причетним за допомогу, силу і терпіння. Адже сьогодні, по праву, ми маємо підстави пишатися результатами спільної роботи – сумським ЦНАПом. Слова: «результативність», «своєчасність», «доступність», «відкритість», «повага», «професійність» для колективу є дороговказами у щоденній наполегливій роботі задля покращення якості надання адміністративних послуг», – зазначила Алла Стрижова.

Надання адмінпослуг жителям Сум, області та України забезпечують 99 працівників.

Минулого тижня вони надали понад 12 тис. адмінпослуг. Зазвичай щотижня цей показник становить від 10 до 13 тис. Як результат – щомісяця від 45 до 55 тис. адміністративних послуг.

ЦНАП є активним наповнювачем бюджету Сумської міської тергромади. Лише за вісім місяців управління перерахувадо до сумської скарбниці 11 млн 763 тис. грн.

До відзначення Дня адміністратора центру надання адміністративних послуг управління підійшло креативно. Зокрема, цього дня відвідувачі мали змогу спробувати себе в цій професії.

В. о. міського голови Юлія Павлик передала колективу сумського ЦНАПу вітання від очільника громади Олександра Лисенка, подякувала колективу управління за роботу та побажала надалі тримати високу планку якості надання адмінпослуг.

Нагадаємо, 26 травня 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу Президента України Володимира Зеленського про запровадження нового професійного свята – Дня адміністратора центру надання адміністративних послуг. Для відзначення обрали 6 вересня. Саме цього дня в 2012 році Верхова Рада України ухвалила закон «Про адміністративні послуги»‎, який визначив правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: