Завантаження ...

У сумській лікарні відкрився Центр екстрапірамідних захворювань

У сумській лікарні відкрився Центр екстрапірамідних захворювань фото

На базі поліклінічного відділення № 1 КНП «Центральна міська клінічна лікарня» розпочав роботу Центр екстрапірамідних захворювань.



На базі поліклінічного відділення № 1 КНП «Центральна міська клінічна лікарня» розпочав роботу Центр екстрапірамідних захворювань.

Тут надають консультативну допомогу хворим із екстрапірамідними захворюваннями (перш за все з хворобою Паркінсона), здійснюють тривале спостереження за пацієнтами, підбирають індивідуальні схеми лікування, надають хворим та їхнім рідним рекомендації щодо харчування, рухової активності, догляду, консультативні висновки з експертною оцінкою стану хворого. За необхідності проводиться робота з психологом, логопедом та призначається стаціонарне лікування на базі неврологічного відділення чи відділення реабілітації. Важкохворим, які не можуть відвідувати амбулаторно-поліклінічні заклади, може бути надана паліативна допомога за місцем мешкання.

Показами для відвідування Центру є хвороба Паркінсона, вторинний паркінсонизм (судинний – як наслідок вживання токсичних речовин та певних ліків, післятравматичний та післяінфекційний), есенціальний тремор, хорея, міоклонус, дистонії та інші нейродегенеративні захворювання, які супроводжуються явищами паркінсонізму. А також будь-які стани, при яких має місце тремтіння, зміна м’язового тонусу, надмірна чи недостатня рухова активність.

Умовою надання консультації є електронне направлення до лікаря-невролога та попередній запис через електронну систему Helsi до лікаря-невролога Вікторії Тимошенко.

Потрапити до Центру можна за направленням сімейного лікаря чи лікаря-терапевта, спеціалістів вторинної ланки поліклінічних відділень № 1 та № 2; спеціалістів вторинної інших лікувальних закладів міста і області; лікарів стаціонарних відділень КНП «Центральна міська клінічна лікарня» та інших закладів будь-якого рівня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: