Завантаження ...

Сумська область налагоджує міжнародні зв’язки

Сумська область налагоджує міжнародні зв’язки фото

Голова Сумської облдерж- адміністрації Дмитро Живицький зустрівся з представниками міжнародного «Business Woman Club» та бізнес-кіл Сумської області з метою налагодження взаємовигідної міжнародної співпраці



Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький зустрівся з представниками міжнародного «Business Woman Club» та бізнес-кіл Сумської області з метою налагодження взаємовигідної міжнародної співпраці

Як повідомив голова Сумської облдержадміністрації, минулого тижня він офіційно зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Куба в Україні Натачею Діас Агілерою. Обговорювали питання щодо взаємовигідної співпраці України і Куби. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про зустріч на території Сумської області учасників «Business Woman Club» та представників бізнес-кіл Сумщини.

«Ми зацікавлені у співпраці з усіма країнами світу з метою розвитку економіки Сумської області, залучення інвестицій, створення сприятливого бізнес-середовища, кластерів, нових робочих місць, виготовлення конкурентної на глобальних ринках продукції», – сказав Дмитро Живицький.

За словами, засновниці і президента міжнародного жіночого клубу «Business Woman Club» Ганни Крисюк, в умовах пандемії та карантинних заходів, інвестори, підприємці обмежені в можливості проведення регулярних діалогових зустрічей між бізнесом, владою різних країн, звужено інформаційний простір для підтримки та розвитку бізнесу.

«Метою заходу є налагодження співпраці бізнесу Сумщини з іншими країнами світу через призму взаємодії з міжнародним клубом «Business Woman Club», до складу якого входять дипломати іноземних країн, власники бізнесу в Україні, інших країнах, які шукають та створюють мости співпраці, дружби та партнерства, – повідомила Ганна Крисюк. – Це новий вектор взаємодії, щоб виявити точки дотику в плані майбутньої співпраці між різними країнами».

Натача Діас Агілера окреслила основні галузі, співпраця у яких може бути цікавою для кубинської сторони. Зокрема, це сільське господарство, харчова та легка промисловість, енергетика і хімічне виробництво, машинобудування, деревопереробна і видобувна галузь.

Представники бізнесу Сумської області надали свої пропозиції, які б могли зацікавити потенційних партнерів з Куби, Хорватії, Аргентини. Зокрема, труби для буріння, компресори, вакуумні насоси, запчастини для тракторів, сільськогосподарська техніка та інші вироби машинобудування; постачання продуктів харчування (олія, майонез, оцет, соуси, сухе молоко, тверді сири); медичні препарати. Також пропонувалися послуги з модернізації теплових електростанцій, інжинірингу.

Також в ході засідання прийнято рішення сформувати делегацію від Сумської області для робочого візиту до посольства Куби в Україні з метою обговорення конкретних проєктів, які сьогодні цікавлять обидві сторони. До складу делегації будуть входити представники облдержадміністрації, підприємств регіону, малого і середнього бізнесу, Сумської торгово-промислової палати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: