Завантаження ...

У Сумах вшанували пам'ять захисників України

У Сумах вшанували пам'ять захисників України фото

В День пам'яті захисників України, у Сумах вшанували земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.



В День пам'яті захисників України, у Сумах вшанували земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Перший заступник міського голови Михайло Бондаренко, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна Кохан, керівництво області, військовослужбовці, представники правоохоронних органів та громадськість вшанували захисників України покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим бійцям 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського, могил артилеристів та воїнів, котрі поховані на Алеї Героїв.

Потому учасники заходу долучились до загальноукраїнської хвилини мовчання за померлими Героями.

«Обов’язок кожного українця, кого захищали і зараз захищають бійці на Сході, – пам’ятати героїчні сторінки історії держави, шанувати загиблих Героїв і допомагати родинам, які втратили своїх рідних», – наголосив перший заступник міського голови.

Схилила голову в жалобі і керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик: «Низький уклін та вічна пам’ять тим, хто віддав життя заради майбутнього України».

Поминальну літургію за загиблими бійцями відслужили священники ПЦУ.

Нагадаємо, День пам’яті захисників України, відзначають з 2019 року відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського.

Саме 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Тоді силовики Росії, що вторглися до України, обстріляли «зелений» коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські солдати.

За офіційними даними, в Іловайському котлі загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: