Завантаження ...

Представники НСЗУ прибули до Сум з робочим візитом

Представники НСЗУ прибули до Сум з робочим візитом фото

У Сумах під головуванням заступника міського голови Тамари Іщенко відбулася робоча зустріч медиків із представниками Національної служби здоров'я України.



У Сумах під головуванням заступника міського голови Тамари Іщенко відбулася робоча зустріч медиків із представниками Національної служби здоров'я України.

Керівництво міста, управління охорони здоров’я та дев’яти медичних підприємств міста обговорили з директором Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторією Мілютіною та головним спеціалістом даного структурного підрозділу Тетяною Кондратенко можливості та перспективи укладання договорів на пакети медпослуг за програмою медичних гарантій у 2022 році, структуру та особливості функціонування медичної галузі Сумської міської територіальної громади, актуальні питання взаємодії медичних закладів із НСЗУ, а також роль місцевої влади у забезпеченні ефективної та дієвої моделі функціонування медустанов.

«Ми докладаємо всіх зусиль, аби медичні послуги ставали для мешканців громади якіснішими та доступнішими не тільки територіально, а й в плані можливостей, зокрема, оперативно вирішуємо нагальні проблеми, які створюють соціальну напругу, та, відповідно, забезпечуємо комфортні умови для пацієнтів. Тож налагоджена та конструктивна співпраця з НСЗУ в цьому питанні – в пріоритеті! Розраховуємо, що умови специфікації роботи наших спеціалістів будуть враховані при формуванні Програми державних гарантій медичного обслуговування населення та бюджету сумської громади на 2022 рік», – підкреслила Тамара Іщенко.

Так, адміністрації лікарень порушили питання оплати лікарям сільської місцевості та різниці виплат між первинною та вторинною ланками, забезпечення засобами реабілітації, обговорили тему щодо складних неонатальних випадків, розподілу державних закупівель на рівні області, харчування пацієнтів, укладання додаткових договорів у 2021 році, спілкувалися про пакети амбулаторних досліджень та стаціонарну допомогу хворим на COVID-19.

Взявши до відома дану інформацію, директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна своєю чергою відзначила, що Суми та Сумська область у цілому є на останньому місці за кількістю скарг серед північних регіонів, що свідчить про результативність і якість надання медичних послуг.

Також вона звернула увагу колег на такі актуальні питання роботи як електронна інформаційна система охорони здоров’я, відповідність медичного персоналу, забезпеченість матеріальною базою, раціональне використання медикаментів, оптимальний обсяг пацієнтів на одного лікаря за кількістю підписаних декларацій, готовність до третьої хвилі коронавірусної хвороби й зміни критеріїв до первинної ланки. Окрім того, посадовець зауважила, аби сумські фахівці долучались до числа експертних груп й обговорення стратегічного плану розвитку системи охорони здоров'я населення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: