Завантаження ...

До уваги орендарів водних об’єктів Сумщини

До уваги орендарів водних об’єктів Сумщини фото

Наближається пора осіннього вилову товарної риби в орендованих ставках, що зазвичай вимагає повного або часткового спуску водного об’єкту. Орендарям нагадують про необхідність дотримання чинного водного законодавства.



Наближається пора осіннього вилову товарної риби в орендованих ставках, що зазвичай вимагає повного або часткового спуску водного об’єкту. Орендарям нагадують про необхідність дотримання чинного водного законодавства. Основними дозвільними документами, що регламентують порядок коливання рівнів води у водоймах для орендарів у ході здійснення своєї господарської діяльності з риборозведення, є діючий дозвіл на спеціальне водокористування (з можливим здійсненням скиду) та встановлений режим роботи водного об’єкту. Відтак, скид води з водойми здійснюється не тільки за наявності дозволу на спеціальне водокористування, як помилково вважають деякі орендарі, а й при обов’язковому отриманні режиму роботи водного об’єкту, за відсутності якого скид води є самовільним, що є порушенням водного законодавства. Необхідність розробки режимів роботи водних об’єктів обумовлена виконанням вимог ст. 51 та ст. 76 Водного кодексу України.

Режим роботи водного об’єкту розробляється Регіональним офісом водних ресурсів у Сумській області та встановлюється територіальним органом Держводагентства у Сумській області. Відтак, орендарю водного об’єкту перед спрацюванням водойми для здійснення облову риби необхідно звернутись до Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області (м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 27, 3 поверх, 305 кабінет або на електронну адресу – vvr_sumyrovr@davr.gov.ua) із заявою про встановлення режиму роботи на пониження рівня води у водоймі та прикласти до неї наступний перелік документів (копії):

  1. правовстановлюючий документ на користування водним об’єктом (договір оренди або додаткова угода);
  2. діючий дозвіл на спеціальне водокористування;
  3. паспорт водного об’єкта.

Процедура з розробки та встановлення режиму роботи водного об’єкту є безкоштовною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: