Завантаження ...

Чим дихали сумчани у липні

Чим дихали сумчани у липні фото

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в липні.



Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в липні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на трьох стаціонарних постах.

Упродовж липня було відібрано 1232 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 2,3 раза, діоксиду азоту – в 2 раза, формальдегіду – в 1,5 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче санітарних норм.

У липні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 3,1 раза, діоксиду азоту – в 2,4 раза, формальдегіду – в 1,5 раза.

Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 2,1 раза, діоксиду азоту – в 1,8 раза на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а по пилу – в 1,5 раза, по діоксиду азоту – в 1,7 раза на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій).

У звітному місяці на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) зафіксовано перевищення максимально разової концентрації по пилу – дев’ять випадків та один випадок перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,1 раза. А на ПСЗ №4 (вул. Харківська) виявлено три випадки перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 раза.

У порівнянні з попереднім місяцем рівень забруднення атмосферного повітря міста пилом, діоксидом сірки, оксидом вуглецю, аміаком та формальдегідом збільшився, а діоксидом азоту та оксидом азоту – залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у липні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон протягом липня становив по місту 11–13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: