Завантаження ...

На Сумщині піротехніки знешкодили 53 застарілих боєприпаси

На Сумщині піротехніки знешкодили 53 застарілих боєприпаси фото

22 серпня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження 29 мінометних мін (50-мм) та 4 артилерійських снарядів (76, 45-мм) часів Другої світової війни.



22 серпня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 29 мінометних мін (50-мм) та 4 артилерійських снарядів (76, 45-мм) часів Другої світової війни. Небезпечні предмети були виявлені у лісі поблизу с. Перекопівка, Роменського району. Застарілі боєприпаси вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що боєприпаси або схожі на них предмети вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому в таких випадках необхідно бути обережними, у жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче не намагатися його вилучити та перенести. Також не можна поблизу користуватися мобільним та радіозв'язком, це може спровокувати вибух. Треба запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади, правоохоронців або безпосередньо на лінію екстреного виклику за номером «101». Пам’ятайте, роботи зі знешкодження боєприпасів можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: