Завантаження ...

За минулий тиждень Сумський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень

За минулий тиждень Сумський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень  фото

З 12 по 18 серпня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



З 12 по 18 серпня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 13 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) та два - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 47 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 63 од. заборонених знарядь лову та більше 16 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 10 344 грн та накладено штрафів на суму 255 грн. Передано до суду 13 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 10 серпня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на р. Десна в с. Пирогівка Шосткинського району. Громадянин за допомогою сітки добув водні біоресурси: плітка – 6 кг., окунь – 4 екз. загальною вагою 1 кг. Сума збитків склала 578 грн.

12 серпня аналогічне порушення Правил рибальства зафіксовано на водоймі в с. Катеринівка Охтирського району. Троє рибалок за допомогою «волока» та сітки у заборонений період добули 105 екз. раків, загальною вагою 2,7 кг. Збитки склали 2 677,5 грн.

Цього ж дня на р. Боромля в м. Тростянець Сумського району чоловік руками добув 105 екз. раків, загальною вагою 2 кг. Сума збитку склала 2 677,5 грн.

17 серпня виявлено громадянина, який на р. Десна в с. Пирогівка Шосткинського району за допомогою заборонених знарядь - п’яти сіток добув 3 кг риби: карась, лин, плітка, лящ – по 2 екз., щука – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 1 122 грн.

На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано два порушення природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 255 грн.

Також оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Конотопському, Роменському, Сумському, Охтирському та Шосткинському районах, згідно з якими вилучено 10 сіток, 25 раколовок та 12 «ятерів».

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, на Сумщині встановлено термін заборони на лов (добування) річкових раків у період другої линьки з 01 серпня по 30 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: