Завантаження ...

У Сумах проведено конкурси з визначення проєктів інститутів громадянського суспільства

У Сумах проведено конкурси з визначення проєктів інститутів громадянського суспільства фото

Департамент соціального захисту населення продовжує проводити роботу по залученню недержавних організацій до надання соціальних послуг особам з інвалідністю



Департамент соціального захисту населення продовжує проводити роботу по залученню недержавних організацій до надання соціальних послуг особам з інвалідністю (за результатами визначення потреб мешканців громади у соціальних послугах) та до здійснення заходів військово-патріотичного виховання.

На минулому тижні конкурсною комісією поетапно опрацьовувалися документи та проведені конкурси, де були визначені програми (проєкти, заходи), розроблені інститутами громадянського суспільства, для виконання чи реалізації яких буде надаватися фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної громади у 2022 році.

Перші етапи конкурсів провели у середу, 11 серпня. Членами комісії розглянуто та оцінено на відповідність технічним вимогам єдиний поданий проєкт «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних, психічних та фізичних порушень» від ГО «Товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцитас».

Від громадських об’єднань ветеранів оцінювалися дві подані конкурсні пропозиції, а саме: Сумської міської організації ветеранів України (один проєкт) та ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області» (один проєкт).

За результатами проведеної оцінки конкурсних пропозицій на відповідність технічним вимогам, комісією прийнято рішення про подальшу участь громадських організацій у конкурсах.

Під час другого етапу конкурсу, який проведено 13 серпня, представники інститутів громадянського суспільства відкрито захищали свої конкурсні пропозиції та ознайомлювали з перспективами розвитку організацій у 2022 році.

Так, ГО «Товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцитас» ознайомила членів комісії з напрямками роботи, направленими на допомогу мешканцям громади, що мають інтелектуальні, психічні та фізичні вади розвитку та потребують денного догляду в рамках реабілітаційної установи та в умовах їх проживання.

Від ветеранських громадських організацій представлені проєкти: «Жива пам’ять поколінь – 2022», який направлений на військово-патріотичне виховання молоді громади через висвітлення подій Другої Світової Війни за допомогою патріотичної літератури, екскурсій до музею «Дзвони пам’яті», інформаційних заходів у школах, відзначення пам’ятних дат, вшанувань загиблих героїв та «Пам’ятаємо героїв», основна мета якого – зміна у свідомості людей думок про учасників сучасної війни через заходи вшанування полеглих за Україну бійців та інформаційну роботу із школярами та дорослим населенням громади.

Після проведеної, в рамках третього етапу, індивідуальної оцінки конкурсних пропозицій комісією сформовано наступний рейтинг:

  • ГО «Товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцитас» – 246 балів (ознайомитися з результатами – Рейтинг конкурсних пропозицій);
  • ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області» – 243 бали (ознайомитися з результатами – Рейтинг конкурсних пропозицій);
  • Сумська міська організація ветеранів України – 240 балів (ознайомитися з результатами – Рейтинг конкурсних пропозицій).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: