Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 16 серпня 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 16 серпня 2021 фото

Міський голова Олександр Лисенко доручив мобільним групам, які інспектують працюючі об’єкти на дотримання карантину, посилити свою роботу.



Міський голова Олександр Лисенко доручив мобільним групам, які інспектують працюючі об’єкти на дотримання карантину, посилити свою роботу.

«Сьогодні рівень захворюваності коронавірусом підвищується, зокрема, вже досить активні нові штами «Дельта» та «Дельта+». Тому посилюємо роботу в напрямку жорсткого контролю, інформаційної діяльності тощо, аби не потрапити, як мінімум, до «жовтої» зони, виконуємо це доручення якісно та відповідально!» – наголосив керманич громади.

Так, за інформацією поінформував головного спеціаліста відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Миколи Левенеця, у період із 6 по 12 серпня мобільні групи загалом перевірили 464 кафе, магазинів, аптек, закладів побутового обслуговування, що здійснюють господарську діяльність і транспортних засобів, які перевозяться пасажирів.

Як результат, за виявлені грубі порушення протиепідемічних заходів (ігнорування маскового режиму, недотримання санітарно-гігієнічних норм і правил та інше) складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП та 17 протоколів – за статтею 44-3 КУпАП. Крім цього, з адміністраторами та працівниками об’єктів господарювання проводились відповідні профілактичні бесіди.

Усього з 1 січня контролюючі органи, до числа яких також увійшли 50 військовослужбовців військової частини 3051 Національної гвардії України, склали 1957 протоколів за статтею 44-3 КУпАП.

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування минулого тижня проведено ряд рейдів, розповіла заступник начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина Даценко. Мова про підприємства на вул. Миру, пр-ті М. Лушпи та вул. Заливна, де зафіксовано обслуговування покупців без наявності індивідуальних засобів захисту, недотримання санітарних правил (не обробляються ручки дверей та поверхні). Зважаючи на це, на порушників карантину склали вісім протоколів за статтею 42 КУпАП.

Своєю чергою начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко повідомив, що з 9 по 13 серпня члени тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції у міському пасажирському транспорті провели контрольну перевірку на дотримання перевізниками карантинних вимог на ПП «Согор», якому надали рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів тільки в захисних масках та дезінфекції робочої зони не рідше, ніж три рази на день.

Разом із тим, 12 серпня проводилась перевірка виконання карантинних заходів та дотримання санітарного стану міського пасажирського транспорту на маршрутах №№ 2, 9, 17-А, 21, 51 (оглянуто 25 автобусів). Рекомендації та зауваження направленні перевізникам для усунення недоліків.

Представники поліції, додав Сергій Яковенко, за тиждень склали 10 протоколів за перевищення допустимої норми пасажирів в салоні автобусів під час перевезення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: