Завантаження ...

Поліція Сумщини попереджає про адміністративну відповідальність батьків неповнолітніх водіїв

Поліція Сумщини попереджає про адміністративну відповідальність батьків неповнолітніх водіїв фото

На жаль, нерідко за кермом незареєстрованих скутерів знаходяться підлітки, яким ще немає 16-ти років. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків.



На жаль, нерідко за кермом незареєстрованих скутерів знаходяться підлітки, яким ще немає 16-ти років. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та доволі часто дорослі навіть не здогадуються про такі витівки дітей, або ж дізнаються про них надто пізно.

Чималою небезпекою на дорозі є підлітки, які їздять на мототехніці без водійських прав і необхідних знань правил дорожнього руху, що нерідко є причиною дорожньо-транспортних пригод.

Керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двоколісний» з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Аби отримати посвідчення необхідно пройти курси в автошколі, а після цього – скласти іспит.

Тож, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається ваша дитина, яким розвагам віддає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений водій.

Батькам неповнолітніх потрібно знати, що за керування цими видами транспорту підлітками, які не досягли 16-річного віку – до відповідальності притягуються батьки правопорушника за ч. 3 ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: