Завантаження ...

На Сумщині відновлюють конюшні, що збереглися ще з часів Кочубея

На Сумщині відновлюють конюшні, що збереглися ще з часів Кочубея фото

За словами Кролевецького міського голови Віктора Лехмана, наразі тривають роботи з облаштування зони відпочинку навколо озера, обладнано прилеглий пляж, зокрема, цьогоріч прокладені доріжки з тротуарної плитки



За словами Кролевецького міського голови Віктора Лехмана, наразі тривають роботи з облаштування зони відпочинку навколо озера, обладнано прилеглий пляж, зокрема, цьогоріч прокладені доріжки з тротуарної плитки, функціонує криниця з чистою питною водою

У недалекій перспективі, після відновлення роботи конюшень, на туристів будуть чекати прогулянки мальовничими ландшафтами Дубовичів – одного з найстаріших сіл Кролевеччини. Адже верхова їзда, як відомо, є одним зі способів зняти стрес і втому, а також поліпшити свою фізичну форму.

Проведення ремонтних робіт конюшень, що збереглися ще з часів Василя Кочубея – Генерального писаря Війська Запорозького, проінспектував голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Бескоровайний.

Довідково. Село Дубовичі засноване в XVI столітті. Пізніше входило в Кролевецькому сотню Ніжинського полку, було приписано до Кролевецької ратуші.Із 1687 року в село Дубовичі належало Василю Кочубею.

Також село відоме своєю криницею. За народними переказами, історія цього унікального місця сягає глибини XVI ст. і пов’язана з образом Богоматері, ікону якої, начебто, саме в цьому місці знайшов пастух і якого засліпило сіяння її.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: