Завантаження ...

Ринок праці Сумщини: кого потребує і що пропонує

Ринок праці Сумщини: кого потребує і що пропонує фото

За інформацією Сумського обласного центру зайнятості, на ринку праці області суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.



За інформацією Сумського обласного центру зайнятості, на ринку праці області суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. Станом на 9 серпня 2021 року, в середньому по області, на одне вільне робоче місце претендує 7 безробітних (на цю дату минулого року – 14 осіб).

Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігається серед кваліфікованих робітників сільського господарства (на 1 вакансію претендує 19 осіб), законодавців (17 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (12 осіб), технічних службовців, фахівців та представників найпростіших професій (по 10 осіб).

Найбільших труднощів з працевлаштуванням зазнають представники таких професій: касир, соціальний робітник, молодша медична сестра(санітарка), вчитель. Наприклад: для 78 безробітних касирів на сьогодні є 1 вакансія, для 126 соціальних робітників - 4 вакансії, для 134 безрообітних санітарок - 2 вакансії.

Нестача кадрів спостерігається серед представників таких професій: лікарів загальної практики-сімейних лікарів, електромонтерів, токарів, водіїв тролейбуса, слюсарів-інструментальників, операторів верстатів з програмним керуванням, фрезерувальнків.

Сумський ОЦЗ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: