Завантаження ...

У Сумах комісія у справах альтернативної (невійськової) служби провела чергове засідання

У Сумах комісія у справах альтернативної (невійськової) служби провела чергове засідання фото

У четвер, 5 серпня, відбулось чергове засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника міського голови Віри Мотречко.



У четвер, 5 серпня, відбулось чергове засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника міського голови Віри Мотречко.

Члени комісії розглянули заяву мешканця Сумської міської територіальної громади щодо можливості проходити альтернативну (невійськову) службу замість строкової військової та витрішили направити його на альтернативну службу строком 27 місяців та визначення конкретного місце її проходження протягом оголошеного періоду проведення призову на строкову військову службу (жовтень–-грудень 2021 року) з урахуванням потреб у суспільно корисних роботах та наявності вільних робочих місць.

Всього з початку року відбулось дев’ять засідань комісії. Розглянуто питання проходження альтернативної служби 11 особами. Ухвалено рішення про направлення на альтернативну службу восьми осіб, визначено конкретне місце її проходження шести особам, подовжено строку її проходження одній особі, припинено службу трьом особам (двом – у зв’язку з закінченням строку проходження та одній – через непридатність за станом здоров’я для подальшого проходження військової служби).

На сьогоднішній день проходять таку службу 13 мешканців Сумської міської територіальної громади, з них 12 – в комунальних підприємствах та установах міської ради.

Для вирішення питання направлення на альтернативну службу необхідно особисто звернутися до комісії у справах альтернативної (невійськової) служби з мотивованою письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, документом про освіту, довідкою з місця роботи або навчанням (якщо особа працює або навчається).

Роз’яснення з питань альтернативної (невійськової) служби можна отримати тел.: 78-71-46 та 78-71-47.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: