Завантаження ...

На Сумщині з наступного року стартує глобальна реконструкція двох обласних лікарень

На Сумщині з наступного року стартує глобальна реконструкція двох обласних лікарень фото

Макет оновленої Сумської обласної клінічної лікарні обговорювали під час наради за участю голови облдержадміністрації Дмитра Живицького



Макет оновленої Сумської обласної клінічної лікарні обговорювали під час наради за участю голови облдержадміністрації Дмитра Живицького

За словами Дмитра Живицького, два об’єкта – Сумська обласна клінічна лікарня та дитяча обласна лікарня – мають увійти у програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на наступний рік. Наразі необхідно підготувати проекти з реконструкції цих закладів.

Як розповів голові облдержадміністрації начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко, восени ці проекти мають бути вже готові, а на наступний рік буде передбачено їх фінансування.

Цього разу лікарі, проектанти та посадовці зібралися, щоб обговорити проект розбудови обласної лікарні, що розташована по вул. Ковпака в Сумах. Наразі на цій території заплановано побудувати сучасний хірургічний корпус. У цілому обласна влада планує у рамках програми «Велике будівництво» реалізувати проєкт щодо створення єдиного медичного містечка в Курському мікрорайоні обласного центру.

«Це має бути єдиний лікарняний комплекс, який відповідає сучасним вимогам, з відповідною інфраструктурою, вертолітним майданчиком, гаражами, будівництво яких наразі завершується, – повідомив Сергій Бутенко. – Цей проект ми презентували в лютому цього року Прем’єр-міністру України Денису ШМИГАЛЮ. Ми отримали підтримку Уряду щодо створення єдиного медичного простору. Адже поряд з обласною лікарнею на вул. Ковпака розміщена дитяча обласна лікарня, госпіталь для ветеранів, кардіологічний диспансер».

Директор Сумської обласної клінічної лікарні Володимир Горох розповів, що у новому корпусі заплановано розмістити 16 відділень хірургічного профілю. Також проектом передбачена закупка нового обладнання – ангіограф, сучасні МРТ, КТ, обладнання для операційних, ендоскопічне обладнання тощо.

Під час обговорення макету голова облдержадміністрації звернувся до проєктантів, які представили макет реконструкції обласної лікарні: «Проєкт необхідно робити сучасним, енергоефективним, інклюзивним. Це має бути така лікарня, в яку пацієнт заходить і розуміє, що там його врятують».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: