Завантаження ...

«Екстренка» Сумщини відтепер із новими автомобілями

«Екстренка» Сумщини відтепер із новими автомобілями фото

Ключі від 15 сучасних швидких, оснащених обладнанням, необхідним для надання екстреної медичної допомоги хворим і потерпілим, отримали представники підрозділів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги



Ключі від 15 сучасних швидких, оснащених обладнанням, необхідним для надання екстреної медичної допомоги хворим і потерпілим, отримали представники підрозділів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Окрім автомобілів, для підрозділів Центру також закупили 24 нові смартфони та 17 холодильників

«Хочу сказати слова подяки тим, хто працює в екстреній медицині. Ви знаходитесь на передовій і забезпечуєте збереження життя і здоров’я жителів Сумщини. Сьогодні підрозділи «екстренки» отримають сучасні автомобілі, у тому числі 6 реанімобілів, які також надійдуть і в сільську місцевість, щоб якісні послуги екстреної медичної допомоги були доступні жителям області незалежно від місця їх проживання», – зазначив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький.

За словами Дмитра Живицького, ці автомобілі передаються і в прикордонні громади, і в «глибинку», і в населені пункти, через які проходять державні дороги.

«Я хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському за те, що сьогодні реалізуються його ініціативи. Наразі в області у рамках президентської програми «Велике будівництво» закінчуємо реконструкцію семи приймальних відділень. Усе це робиться задля збереження життя і здоров’я людей», – наголосив голова облдержадміністрації.

Дмитро Живицький разом із головою обласної ради Віктором Федорченком та народним депутатом України Михайлом Ананченком вручили представникам підрозділів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ключі від цих автомобілів.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко, усього підрозділи Центру отримали 15 автомобілів. 5 автомобілів (3 класу А і 2 класу С) Центром придбано на суму 11 мільйонів гривень за кошти, отримані від господарської діяльності. 10 автомашин (6 класу В і 3 класу С), загальною вартістю понад 18 мільйонів гривень, Центр отримав від Міністерства охорони здоров’я України.

Директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Александренко додав, що окрім автомобілів, підрозділи Центру цього дня отримали також необхідні у своїй роботі 24 нові смартфони загальною вартістю 120 тисяч 840 гривень та 17 холодильників на суму понад 116 тисяч гривень. Це придбано також за кошти, отримані за рахунок господарської діяльності Центру.

Нагадаємо, вручення ключів від нових автомобілів у Центрі у цьому році відбувається вдруге. Так, у лютому представники станцій і підстанцій підприємства отримали 24 нові спецавтомобілі класу В – «CitroenJumper». Тоді підприємство придбало їх власним коштом на суму 47 млн 40 тисяч гривень.

Довідково.

Санітарний спецавтотранспорт класу А має базову комплектацію, оснащений дефібрилятором, ношами, кріслом-каталкою та іншим необхідним обладнанням. Ці машини будуть направлені у пукти постійного базування бригад екстреної допомоги у с. Миропілля Краснопільської підстанції, у с. Штепівка Лебединської підстанції, у с. Вороніж Шосткинської станції.

Автомобілі класу В – ще краще оснащені сучасним обладнанням, необхідним для надання екстреної медичної допомоги хворим і потерпілим: дефібрилятором; апаратом «Юкард-100» (для оперативної передачі електрокардіограм лікарям-консультантам діагностичного телеметричного консультативного кабінету «Юнет» Центру); пульсоксиметром (для визначення наповнення киснем крові); інфузоматом (обладнанням, яке дозволяє максимально точно здійснювати контроль за подачею ліків пацієнту); глюкометром (пристроєм для визначення цукру в крові); стаціонарними балонами з киснем; стаціонарним електричним вакуумним відсосом (для очищення дихальних шляхів); приладом для підігріву розчинів (особливо важливо у зимову пору року); переносним холодильником; апаратами штучної вентиляції легень – для дорослих і дітей; іммобілізаційними засобами (вакуумним матрацом, пневматичними шинами, набором шийних комірців, спінальною дошкою, кріслом для перенесення пацієнта); каталкою тощо.

Такі автомобілі надійдуть у Середино-Будську підстанцію. А також у пункти у с. Слобода (Буринська підстанція), с. Улянівка (Білопільська підстанція), м. Ворожба (Білопільська підстанція), с. Боромля (Тростянецька підстанція), с. Терни (Недригайлівська підстанція).

Автомобілі класу С – найсучасніші з отриманого спецавтотранспорту. Це – реанімобілі, в яких зазвичай виїжджають лікарські бригади на виклики до важкохворих. Цей автотранспорт буде експлуатуватися у Центральній та Шосткинській станціях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: