Завантаження ...

У Сумській лікарні відремонтували операційний блок і хірургічне відділення

У Сумській лікарні відремонтували операційний блок і хірургічне відділення фото

У КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», аби надавати пацієнтам медичні послуги найвищої якості, відремонтували найбільший операційний блок і загальнохірургічне відділення.



У КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», аби надавати пацієнтам медичні послуги найвищої якості, відремонтували найбільший операційний блок і загальнохірургічне відділення.

Як розповів директор закладу Володимир Поцелуєв, на виконання робіт спрямували кошти, отримані від НСЗУ.

Ремонт в операційному блоці тривав близько місяця. За цей час докорінно оновили операційні для ургентних і планових операцій. У приміщеннях змонтували систему вентиляції і кондиціонування, що забезпечують стабільний температурний режим, встановили НЕРА-фільтри, які роблять повітря стерильним. Також придбали операційний стіл й устаткування для його підігріву.

«У нас три оперблоки, цей найбільший і навантаження на нього велике. Тут оперують хірурги, травматологи-ортопеди, гінекологи, лори, окулісти, судинні хірурги, проктологи, урологи», – зазначив очільник лікарні.

Володимир Поцелуєв зауважив, що умови та наявне сучасне обладнання, серед якого електрокоагулятор високочастотний зварювальний; комплект відеоендоскопічний для операційної лапероскопії; комплект обладнання для лапороскопічних, урологічно ендоскопічних втручань; апарат коагуляторний лазерний універсальний тощо дають змогу надавати якісно широкий спектр оперативних втручань.

«Відремонтований, правильно зроблений оперблок, – це запорука одужання пацієнта після операції», – сказав в. о. начальника управління охорони здоров’я, медик за фахом, Степан Пак

Для покращення умов перебування пацієнтів у післяопераційний період у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» відремонтували й палати та допоміжні приміщення в загальнохірургічному відділенні.

Заступник міського голови Тамара Іщенко наголосила на тому, підвищення якості медичного обслуговування населення залишається серед пріоритетів міської влади. Зацікавлені в цьому і медичні заклади, особливо напередодні укладання договорів із НСЗУ за Програмою медичних гарантій на 2022 рік, проєкт якої наразі винесений на громадське обговорення.

«Ми бачимо, що наші заклади системно працюють над тим, щоб поліпшувати матеріально-технічну базу, щоб підписати якомога більше контрактів, створити умови для функціонування наших підприємств, дати реалізуватися кадрам, щоб вони отримали відповідно до своєї роботи і заробітну плату. А цього буде досягнуто лише тоді, коли в комплексі буде дотримано ряд умов», – зауважила заступник міського голови.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: